16November2018

Kerajaan tidak cukai orang kaya, Guan Eng terangkan sebabnya...

Kerajaan tidak bercadang mengenakan cukai kemewahan terhadap golongan kaya di negara ini bagi menggelak kejutan terhadap  pasaran modal dan kewangan, kata Menteri Kewangan Lim Guan Eng.

Katanya, kerajaan kini dalam proses memulihkan kedudukan fiskal defisit yang dihadapi negara dan sebarang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bursa Malaysia terus rendah... dibuka 1,685 mata Rabu pagi

Bursa Malaysia dibuka dengan kecenderungan negatif hari ini, berikutan harga minyak sawit mentah (MSM) dan harga minyak mentah yang rendah terus mempengaruhi sentimen pasaran.

Pada 9.06 pagi, petunjuk pasaran FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rafizi atasi Azmin dalam pemilihan jawatan no dua PKR

Naib Presiden PKR Mohd Rafizi Ramli menang besar mengatasi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dalam persaingan merebut jawatan timbalan presiden PKR pada pemilihan semula parti itu bagi cabang Pensiangan, Ahad.

Keputusan tidak rasmi yang dimaklumkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh b

Pembangkang DUN Kedai boikot ucapan Ku Rahman

Kesemua 17 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) dan Pas keluar dari Dewan DUN sebaik sahaja ADUN Guar Chempedak, Datuk Dr. Ku Abdul Rahman Ku Ismail diberi peluang untuk membahaskan rang undang-undang perbelanjaan negeri 2019, di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Musim hilang kerja... kini giliran jurutera LRT3 pula

Pegawai kerajaan lantikan sudah, pekerja ECRL sudah, kini tindakan kerajaan Pakatan Harapan (PH) mengurangkan sehingga 47 peratus daripada kos projek Transit Aliran Ringan 3 (LRT3) menyebabkan syarikat tempatan yang terlibat tersepit memandangkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 585  tetamu dalam talian