28Mei2018

MTUC bidas keputusan tolak caruman KWSP suami

Alamak... belum apa-apa lagi sudah ada yang bantah.

Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) membidas kerajaan tiada hak menolak 2% gaji suami untuk dicarumkan dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) atas nama isteri, melalui penggubalan undang-undang.

Ini kerana kata Setiausaha Agung MTUC, J

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MB, Exco Pahang dinilai selepas dua tahun - Tengku Abdullah

Langkah meletakkan tempoh dua tahun lantikan jawatan Menteri Besar Pahang dan anggota Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) baru-baru ini adalah sebagai motivasi untuk memastikan pihak yang dilantik bekerja dengan lebih baik.

Pemangku Raja Pahang Tengku

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Semua jawatan dalam UMNO akan dipertandingkan secara terbuka

Semua ahli UMNO boleh bertanding semua jawatan termasuk presiden pada pemilihan parti itu tidak lama lagi, kata Tan Sri Annuar Musa.

Menegaskan perkara itu adalah peraturan parti, beliau berkata mereka yang berminat boleh mendaftar dalam talian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Jalur lebar dua kali lebih pantas pada separuh harga - Gobind

Menteri Komunikasi dan Multimedia yang baharu, Gobind Singh Deo berkata beliau akan berusaha mewujudkan sistem jalur lebar yang 'double the speed, half the price' (dua kali lebih pantas pada separuh harga) bagi kemudahan rakyat.
 
Beliau

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Kalah dan serah kuasa bukti BN matang... tapi PH ...?

Barisan Nasional (BN) buat kali pertama mengalami kekalahan dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) dan menerimanya secara terhormat yang mana ia menunjukkan kematangannya, kata Bendahari UMNO, Datuk Seri Salleh Said Keruak.

Katanya, dalam politik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 797  tetamu dalam talian