17Oktober2018

Cubaan gugat keistimewaan Melayu dan Islam di Malaysia - KJ

Usaha kerajaan Pakatan Harapan untuk meratifikasi enam konvensyen Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu terutamanya Konvensyen Antarabangsa Menentang Semua Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) hanya akan mengganggu Perlembagaan Persekutuan serta menggugat keistimewaan Melayu dan Islam di negara ini.

Ahli

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tun Mahathir, Anwar sebahagian dari 61 tahun pemerintahan BN

Sikap sesetengah pemimpin Pakatan Harapan yang sering mengkritik kerajaan dahulu termasuklah sepanjang pemerintahan Barisan Nasional (BN) selama 61 tahun, dibidas Ahli Parlimen Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Menurut beliau mana-mana pihak yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rais, tak usah jual temberang lah....

Tan Sri Dr Rais Yatim dinasihatkan agar tidak ‘menjual temberangnya’ kepada penduduk Port Dickson, kata calon Bebas di PRK Parlimen Port Dickson, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad.

Menurut Mohd Isa, beliau tidak ambil pusing dengan kritikan bekas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rakyat hilang kerja kerana perubahan kerajaan perbuatan tidak bertanggungjawab

Tindakan kerajaan yang mahu membatalkan beberapa projek sehingga mengakibatkan ramai rakyat kehilangan kerja merupakan satu perbuatan yang tidak bertanggungjawab, kata Exco Pemuda UMNO Dr Najmil Faiz Mohamed Aris.

Menurutnya, keluhan pekerja MMC

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Bagaimana tukar kontrak jimatkan kos - Wanita UMNO

Wanita UMNO mempersoalkan bagaimana tindakan menukar kontrak projek Transit Aliran Massa 2 (MRT2) kepada kontraktor lain boleh mengurangkan kos.

Ketuanya, Datuk Dr. Noraini Ahmad turut mempersoalkan bagaimana menggerakkan kontraktor baru ke tapak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 416  tetamu dalam talian