20Jun2018

PAS adakan mesyuarat khas pembentukan kerajaan Kedah

PAS akan mengadakan satu mesyuarat khas bagi menentukan bentuk kerjasama sama ada dengan Barisan Nasional (BN) atau Pakatan Harapan (PH) untuk memudahkan penubuhan kerajaan Kedah dalam masa terdekat.

Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata pada masa ini, semua parti yang bertanding di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

BN yakin menang bergaya - Zahid

Orang nombor dua Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi melaungkan keyakinan bahawa parti tersebut akan menang dengan majoriti lebih besar dan bergaya pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Timbalan Perdana Menteri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Dalil mengapa perlu tolak Mahathir di Langkawi...

Persatuan Pelancongan Langkawi menggariskan beberapa dalil mengapa pengundi perlu menolak Tun Dr. Mahathir Mohamad dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) di kawasan Parlimen tersebut esok.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Zainudin Kadir berkata, yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pembangkang sebar berita palsu kerana tahu akan kalah

Pembangkang yang menyebarkan berita palsu untuk menutup punca kekalahan mereka dalam Pilihan Umum ke-14 (PRU14), kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak.

"Buat masa ini pakatan pembangkang sudah tahu yang mereka akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Siapa yang langgar peraturan parti wajar dipecat - Ku Li

Sehari dua ini beberapa pemimpin veteran UMNO mula melancarkan serangan kepada parti, dua diantaranya, Tun Daim Zainuddin dan Tan Sri Rafidah Aziz telah dipecat, manakal Tan Sri Rais Yatim disiasat.

Bagi orang lama Tengku Razaleigh Hamzah, sesiapa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 863  tetamu dalam talian