22September2018

MB Johor mahu rampas tanah kurnia UMNO

Politik dendam yang tiada kesudahan... MB Johor memberi amaran akan merampas tanah kurnia milik UMNO yang kononnya gagal menyelesaikan tunggakan cukai tanah.

Datuk Osman Sapian berkata pihaknya juga mendapati terdapat tanah kurnia milik parti itu yang tidak dibangunkan dalam tempoh dua tahun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Diam Azmin meresahkan pemimpin PKR...

Sikap Datuk Seri Azmin Ali yang diam seribu bahasa berkaitan kemungkinan Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri meresahkan pemimpin PKR.

Azmin yang merupakan menteri kanan dalam Kabinet Tun Dr Mahathir Mohamad sehingga kini tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Najib tidak pernah campur urusan parti - SUA UMNO

Setiausaha Agung UMNO Tan Sri Annuar Musa menegaskan bahawa bekas Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak pernah mencampuri urusan hal pentadbiran parti sejak meletakkan jawatan.

Annuar berkata, UMNO di bawah pimpinan Datuk Seri Dr

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Malaysia menuju krisis... kerajaan “kakistrocracy” tadbir negara

Pakatan Harapan (PH) dilabel “kakistrocracy”, atau “pentadbiran mereka yang paling buruk”, selepas gagal menunaikan semua 10 janji dalam tempoh 100 hari.

Tan Sri Annuar Musa berkata PH sering menyerang kerajaan dulu tetapi tidak berusaha menunaikan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Jangan diam saja, Mukhriz perlu nyatakan pendirian isu LGBT...

Ramai yang sudah tahu anak sulung Tun Dr Mahathir Mohamad Datuk Marina Mahathir penyokong kuat isu hak-hak golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) tapi apa pula pendirian adiknya Datuk Seri Mukhriz Mahathir?

Sehubungan dengan itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 359  tetamu dalam talian