20Jun2018

Kemelut Perlis: Azlan digesa tarik diri sebagai MB...

Kemelut jawatan Menteri Besar Perlis boleh diselesaikan jika pihak terbabit bertolak ansur, kata setiausaha Barisan Nasional (BN) negeri, Datuk Zahidi Zainul Abidin.

Beliau berkata Azlan sebaiknya menarik diri kerana pemilihan beliau sebagai Menteri Besar oleh Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Najib tidak dicabar sebagai Ketua UMNO Pekan...

Namanya masih keramat di Pekan... walaupun di Pahang semua jawatan ketua di 13 bahagian UMNO ditandingi tapi di Pekan Datuk Seri Najib Razak menang tanpa betanding.

Dalam laporan memetik sumber, BH melaporkan pemilihan kepemimpinan peringkat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Gabungkan semua cawangan UMNO ikut kaedah SPR...

Antara langkah penstrukturan semula UMNO adalah tidak perlu mewujudkan terlalu banyak cawangan yang mengakibatkan beban pengurusan.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata cadangan itu sejajar kaedah yang diguna pakai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Azizah dan Anwar tidak satu kereta ke majlis sama...

Lepas teruk kena balun di media sosial... pasangan suami isteri ahli politik Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan  Datuk Seri Anwar Ibrahim kini mula mengambil jarak antara satu sama lain.

Azizah merupakan Presiden PKR serta Timbalan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bubar beberapa agensi... hukuman untuk rakyat - UMNO

Parti Melayu terbesar di Malaysia UMNO menyifatkan keputusan kerajaan Pakatan Harapan (PH) membubarkan beberapa agensi lebih berupa satu bentuk 'hukuman' kepada rakyat.

Unit Komunikasi Strategik parti itu dalam satu kenyataan berkata dakwaan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 782  tetamu dalam talian