25September2018

Dulu menteri populis, sekarang menteri selebriti...

Perlantikan Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik sebagai Presiden Universiti Islam Antarabangsa yang baru sudah tentu akan melahirkan lagi banyak CERTOT atau cerita kontot mengenai beliau, kata Ketua UMNO Batu Pahat Datuk Dr Puad Zarkashi.

CERTOT adalah istilah baru hasil pemikiran kreatif Menteri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Calon PAS harap SPRM tidak mempolitikkan kes rasuah

Penahanan seorang bekas ADUN wanita PAS di Selangor pada Isnin mencetuskan tanda tanya mengenai kebebasan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Sejak akhir-akhir ini SPRM dilihat cenderung 'bermain politik' termasuk dengan membocorkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tabung Pakatan Harapan jadikan kerajaan pemalas...?

Cadangan pemansuhan BR1M atau Bantuan Sara Hidup oleh Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad amat dikesali Pemuda UMNO.

Ketua Pemuda UMNO Nibong Tebal Mohd Norhiesam Ismail berkata tindakan kerajaan untuk menghapuskan BR1M atas alasan tidak mahu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan perlu bentang Kertas Putih kenapa Guan Eng bebas

Bukan main-main... rakyat boleh hilang kepercayaan terhadap sistem keadilan di Malaysia selepas Menteri Kewangan bebas tuduhan rasuah kerana Pendakwaraya tidak mahu meneruskan kes.

Berikutan itu, PAS mengesa satu Kertas Putih, atau laporan siasatan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Percayakan Mahathir... Anwar sedapkan diri sendiri

Datuk Seri Anwar Ibrahim tahu dia cuma boleh berharap apabila berkata beliau percaya Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad akan mematuhi persetujuan sebelum ini untuk menyerahkan kedudukan perdana menteri kepadanya.

"Saya percayakannya dan tiada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 399  tetamu dalam talian