16November2018

Hanya pengecut meninggalkan medan perjuangan - Suraya

Pemimpin pengecut sahaja yang akan berpaling meninggalkan medan perjuangan, kata ADUN UMNO Sungai Tiang, Kedah Datuk Suraya Yaacob

Lebih-lebih lagi ketika mana parti yang dinaungi sedang menghadapi musibah serta memerlukan kekuatan untuk bangkit semula bagi memperjuangkan kepentingan agama, bangsa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Blok pembangkang tolak Bajet 'airmata rakyat'....

Blok pembangkang menolak Bajet 2019 yang telah dibentangkan oleh Menteri Kewangan, Lim Guan Eng pada 2 November lalu kerana bajet tersebut adalah ‘bajet air mata rakyat’, kata Ketua Pembangkang Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Jelas beliau, bajet

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Musa Aman merayu... katanya demi Perlembagaan Sabah

Tak selesai lagi nampaknya drama politik di Sabah selepas enam bulan pilihanraya umum berlalu... terlalu banyak hu haberkaitan perlantikan ketua menteri dan kerajaan yang memerintah.

Pada Rabu, Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu menolak pemohonan saman

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tak ada benda nak dihisap, 'langau' akan terbang...

Ahli parti yang setia umpama garam yang akan menjadi pengubat kepada parti dalam mendepani cabaran dan seterusnya bangkit untuk menghadapi Pilihan Raya Umum akan datang, kata Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan.

“Orang tua-tua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Himpunan bantah ICERD baru permulaan...

Pemuda UMNO dan PAS bersama parti-parti pembangkang dan badan bukan kerajaan (NGO) akan terus mendesak kerajaan membatalkan hasrat untuk meratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD).

Ketua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 398  tetamu dalam talian