18Januari2018

Menantu Hadi antara 50 muka baru bertanding di Perak

PAS Perak membayangkan akan meletakkan  50 peratus calon muda bagi memantapkan kekuatan parti itu untuk menghadapi lawan pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) nanti.

Pesuruhjayanya Haji Razman Zakaria berkata, mereka terdiri daripada golongan profesional berlatar belakangkan kekuatan agama dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Pembangkang gelabah lihat 'touch point' kerajaan BN

Pembangkang di Perak semakin `gelabah’ disaat pilihan raya umum ke-14 (PRU 14 semakin hampir sehinggakan sumbangan `Touch Point’ daripada kerajaan untuk keperluan rakyat  dianggap `umpan’ pilihanraya.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Alor

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Najib pemutus senarai akhir calon BN - MB Perak

Isu calon yang bakal bertanding atas tiket Barisan Nasional di Perak mewakili sesuatu kawasan hanya akan menjadi satu kenyataan sebaik senarai akhir calon disah dan dipersetujui Datuk Seri Najib Razak.

Justeru kata Menteri Besar Dato Seri Dr.Zambry

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Saya pun tak faham,kenapa perlu ‘recycle’…- Tengku Adnan

Pakatan pembangkang disifatkan sudah ketandusan tokoh apabila mencalonkan Pengerusi Parti Pribumi Bersatu (PPBM) Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri jika menang Pilihan Raya Umum ke 14 nanti.

Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH

Mahathir digunakan DAP untuk naikkan undi Melayu...

Keputusan Pakatan Harapan (PH) yang ingin melantik Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri jika memenangi Pilihan Raya Umum ke -14 (PRU-14) bukan sahaja menunjukkan pembangkang ketandusan pemimpin untuk diangkat, sebaliknya memberi peluang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 1020  tetamu dalam talian