18Jun2018

Idris Jusoh tidak pertahan jawatan UMNO Besut

Bekas pakar strategi pilihanraya BN Datuk Seri Idris Jusoh mengumumkan tidak mahu dicalonkan pada pemilihan UMNO peringkat bahagian Besut 30 Jun ini.

Idris yang juga bekas Menteri Pendidikan Tinggi, tidak akan mempertahankan jawatan Naib Ketua UMNO Besut.

"Saya tidak akan menawarkan diri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Lepas Najib 'merungut', Kerajaan lulus duit raya guru KAFA...

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata penjawat awam kontrak termasuk guru kelas Al-Quran dan Fardu Ain (KAFA) akan menikmati nasib lebih baik jika Barisan Nasional (BN) kekal sebagai kerajaan.

Menurut bekas perdana menteri itu kerajaan BN tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

KPN ditukar, polis dirombak lapor media Singapura

Sejak Pakatan Harapan memerintah inegara ini.. media Singapura lebih 'tahu' mengenai info dalaman Malaysia berbanding media kita sendiri.

Hebat sungguh... jika sebelum ini soal Peguam Negara, kini akhbar nombor satu Singapura Straits Times

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Menteri Pengangkutan buat 'drama' baru pulak dah....

Berbeza dengan u-turn terbaru Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad... Menteri Pengangkutan Anthony Loke Siew Fook pula menegaskan kerajaan akan mengkaji semula fasa ke-2 Projek Naik Taraf Landasan Berkembar Lembah Klang (KVDT) komuter Keretapi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Apakah kebebasan suara bermaksud fitnah dihalalkan...?

Tindakan sesetengah pihak yang meminta polis menghentikan siasatan terhadap Ketua Media dan Komunikasi bagi Jawatankuasa Peralihan Majlis Penasihat Kerajaan, Datuk A. Kadir Jasin seperti membenarkan sesiapa sahaja di negara ini memfitnah dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 719  tetamu dalam talian