24September2018

Kes Adam Raykal: Semua pengasuh wajib berdaftar - Wanita UMNO

Ketua Pergerakan Wanita UMNO Datuk Dr Noraini Ahmad mahu kerajaan mengambil tindakan drastik menangani isu pengasuh cuai antaranya dengan menguatkuasakan undang-undang.

Ahli Parlimen Parit Sulong itu berkata kerajaan harus mewajibkan semua pengasuh sama ada yang mengasuh di kediaman sendiri atau

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Guan Eng patut jawab bagaimana SST tidak membebankan rakyat

Pemuda UMNO membidas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng yang mengeluarkan kenyataan media berbaur politik berkaitan cukai jualan dan perkhidmatan (SST) sedangkan kedudukannya adalah dalam kerajaan yang memerintah hari ini.

Naib Ketua Pergerakan Pemuda

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pembangkang bertemu Speaker dan Setiausaha Dewan - Ketua Whip BN

Pembangkang bakal mengadakan pertemuan dengan Speaker Dewan Rakyat Datuk Mohamad Ariff Md Yusoff dan  Setiausaha Dewan Rakyat, Datuk Roosme Hamzah dalam tempoh tempoh terdekat bagi merungkai polemik hari pertama Dewan Rakyat itu.

Ketua Whip

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Cari titik persamaan bukan perbezaan - Agong

Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V mahu ahli-ahli Dewan Rakyat kerajaan dan pembangkang mencari titik persamaan bukan perbezaan dengan bekerjasama, untuk kesejahteraan rakyat dan survival negara.

Bertitah merasmikan pembukaan Mesyuarat Pertama

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

UEC: Jangan benar NGO perkenal sijil peperiksaan sendiri

Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) tetap menolak pengiktirafan Sijil Peperiksaan Bersama (UEC) yang mampu memberi implikasi buruk termasuk mengkucar-kacirkan sistem pendidikan sehingga hilang hala tuju dan masa depan.

Presiden GPMS, Zambri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 328  tetamu dalam talian