18Julai2018

Apa sebab Anwar mahu cepat jadi Ahli Parlimen...?

Bimbang terlepas kapal barangkali menyebabkan Ketua Umum Pakatan Harapan sudah tidak sabar-sabar bertanding pilihanraya dan menjadi Ahli Parlimen.

Jika sebelum ini ramai jangka Anwar akan relaks setahun sebelum aktif berpolitik, nampak gayanya suami Timbalan Perdana Menteri itu ada idea

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Petronas mohon mahkamah putuskan haknya di Sarawak...

Petronas failkan permohonan mahkamah pada Isnin untuk mengisytiharkan hak milik eksklusif ke atas sumber petroleum negara, berikutan langkah Sarawak menunjukkan perhatian lebih aktif terhadap sumber tempatan.

Dalam kenyataan hari ini, Petronas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Rosmah dikehendaki hadir ke ibu pejabat SPRM Selasa ini

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menyerahkan notis mengarahkan kehadiran isteri bekas perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor bagi membantu siasatan berkaitan SRC International.
 
Mengikut notis berkenaan, Rosmah perlu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Kerajaan perlu kaji projek HSR dengan teliti - Najib

Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu kerajaan Pakatan Harapan menjalankan kajian dan memberi penerangan komprehensif kepada rakyat berhubung projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR) Kuala Lumpur-Singapura.
 
Beliau

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Negeri Sembilan kaji semula Malaysia Vision Valley

Sekali air bah, sekali pantai berubah... begitu juga dengan dasar sesebuah negeri selepas bertukar kerajaan.

Di Negeri Sembilan, keputusan sama ada menerus atau membatalkan projek pembangunan metropolis bertaraf dunia, Malaysia Vision Valley (MVV)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 542  tetamu dalam talian