18Jun2018

Najib baik... ada pihak ambil kesempatan 'pijak' kepalanya

Tidak dinafikan sikap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang terlalu baik membuatkan ada pihak cuba mengambil kesempatan dan 'memijak' kepalanya.

Bekas Speaker Dewan Negara Tan Sri Abu Zahar Ujang berkata, kebaikan pemimpin negara itu membuatkannya sedih melihat keadaan yang berlaku

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh MAHIRAH ZAKARIA

Laporan media barat berasaskan pembohongan pembangkang

Laporan media barat tentang politik Malaysia sering menampakkan kejahilan mengenai fakta dan penuh dengan pembohongan dari pembangkang, kata Sholto Byrnes, felo kanan di Institut Kajian Strategik dan Antarabangsa (ISIS) Malaysia.

Brynes, yang juga

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Najib umum khabar gembira buat penduduk Sungai Siput

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak mengumum khabar gembira buat penduduk Sungai Siput setelah sekian lama mereka dipinggirkan pihak pembangkang.

Pertama, katanya, Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bawong  yang merupakan sekolah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PRU14: Buat pilihan atas kewarasan fikiran, kesedaran - Tun Abdullah

Tun Abdullah Ahmad Badawi menasihati rakyat agar membuat pilihan atas kewarasan fikiran dan kesedaran semasa memilih parti yang akan memacu pemerintahan negara pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU) ini.
 
Pada masa sama bekas perdana menteri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Zambry yakin BN perintah semula Perak

Semua calon Barisan Nasional (BN) mendapat respon baik daripada rakyat jelata sepanjang minggu berkempen sekaligus mengambarkan BN berpeluang cerah memerintah Perak selepas Pilihan  Raya Umum Ke-14 (PRU13) nanti.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 808  tetamu dalam talian