22Jun2018

Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja 'tempelek' Shukri

Raja-raja Melayu telah memberikan perhatian yang berat berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad.

Merujuk kepada kenyataan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Mohd Shukri Abdull pada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Sultan Johor terima mengadap Anwar

Dua jam Datuk Seri Anwar Ibrahim dan anaknya Nurul Izzah mengadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar di Istana Pasir Pelangi malam tadi.

Berangkat sama, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Anwar tiba di istana pada 10.50

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mata wang asing lama, sijil perkahwinan dalam peti besi...

Sebuah peti besi di kediaman peribadi Datuk Seri Najib Tun Razak di Jalan Langgak Duta, Taman Duta, telah berjaya dibuka dan di dalamnya tersimpan mata wang asing lama yang kecil jumlahnya.

Jurucakap bekas perdana menteri, dalam kenyataan lewat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

SPRM ambil tindakan jika Najib tidak hadir esok

Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak boleh dikenakan tindakan di bawah Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009 sekiranya gagal hadir di ibu pejabat SPRM Putrajaya esok untuk membantu siasatan berhubung kes SRC

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Jangan layan Najib seperti penyenayah...

Lagi rasa kecewa diluahkan pemimpin Pemuda UMNO dalam kes layanan terhadap bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Ketua Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan, Datuk Mohd Razlan Rafii berkata layanan seperti seorang penjenayah terhadap Najib tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 735  tetamu dalam talian