25September2018

Tiada keperluan kembalikan kuasa Agong - PM

Kerajaan tidak akan meminda semula Perlembagaan Persekutuan bagi mengembalikan kuasa kepada Yang di-Pertuan Agong atau Raja untuk meneliti dan memperkenankan sesuatu rang undang-undang (RUU).

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata ini kerana Perkara 66 (4A) Perlembagaan Persekutuan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Gaji tak naik... penjawat awam kecewa

Pengu­muman Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Moha­mad dipercayai akan menge­ce­wakan pen­ja­wat awam di negara ini beri­­kutan tiada kenai­kan gaji bagi 2018.

Setiap tahun pen­jawat awam akan menantikan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Iktiraf ulama, bukan komunis, kata Mufti Perak

Kerajaan wajib menolak cadangan pihak tertentu supaya mengkaji semula buku teks sejarah bagi mengiktiraf peranan komunis dalam perjuangan mencapai kemerdekaan negara kerana langkah itu akan menafikan sumbangan ulama, rakyat dan perajurit

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

BSH adalah BRIM tapi dengan bayaran lebih sedikit - Najib

Bantuan Sara Hidup (BSH) di bawah kerajaan Pakatan Harapan (PH) sebenarnya adalah merupakan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang merupakan inisiatif kerajaan Barisan Nasional (BN) dan diluluskan dalam Bajet 2018.

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Felda diarah jual aset tidak strategik untuk bayar hutang

Kerajaan akan mendedahkan situasi sebenar Felda dan perancangan strategik pemulihan pada sidang Dewan Rakyat akan datang melalui pembentangan kertas putih, kata menteri hal ehwal ekonomi.

Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata pembentangan kertas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 601  tetamu dalam talian