16November2018

Parlimen kecoh, Menteri, Timbalan KDN tidak hadir jawab soalan

Ketiadaan Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Dewan Rakyat memang semua faham kerana beliau tidak berapa sihat dan jika beliau ada program, timbalannya boleh menjawab soalan di Parlimen.
 
Namun apabila timbalannya, Datuk Mohd Azis Jamman juga tidak berada di dalam Dewan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AIDIL SYUKRI

Shahidan ‘berbulu’ UMNO, BN terus dipersalahkan

Ahli Parlimen Arau, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim melahirkan rasa ‘berbulu’ atau tidak puas hatinya kepada pemimpin dan ahli-ahli Parlimen Pakatan Harapan (PH) yang berterusan menyalahkan kerajaan Barisan Nasional (BN) di atas kegagalan mereka

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AIDIL SYUKRI

Pendakwaan terpilih: UMNO Johor, Pahang berdiri teguh bersama Presiden...

UMNO Johor akan terus berpegang teguh kepada prinsip perjuangan parti. Pengerusinya, Datuk Ir Hasni Mohammad berkata, setiap ahli juga bertanggungjawab untuk mempertahankan parti dan sebarang tindakan merosakkan parti akan ditentang.

“Sejak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PM dedah ada pegawai kerajaan bergaji RM200,000 sebulan...

Tun Dr. Mahathir Mohamad mendedahkan ada pegawai kerajaan sebelum ini yang bergaji sehingga RM200,000.00 sebulan.

“Bila kita kata membersihkan, kita maksudkan membersih jentera kerajaan yang mana kita dapati ramai daripada pegawai-pegawai tinggi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Apa jadi dengan janji PH kepada Sabah, Sarawak...? - Najib

Kerajaan digesa menjelaskan status janji-janji Pakatan Harapan kepada pengundi Sabah dan Sarawak, terutama membayar balik 50% daripada hasil cukai yang dikutip, kata Datuk Seri Najib Razak.

“Orang yang membuat janji untuk memulangkan 50% hasil

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 720  tetamu dalam talian