22September2018

"Tidak bersalah apabila berkuasa....?"

Keputusan Mahkamah Tinggi Pulau Pinang membebaskan Menteri Kewangan Lim Guan Eng daripada rasuah mengundang reaksi terkejut berbagai pihak.

Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa, dala reaksi segera mengutuk Pakatan Harapan (PH) yang berulang kali mengatakan ia menghormati dan menegakkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Mahathir kata akan serah jawatan pada Anwar ikut perjanjian...

Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau akan menyerahkan jawatannya kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim mengikut persetujuan yang dicapai dalam Pakatan Harapan (PH) sebelum ini.

Katanya, beliau akur dengan persetujuan bahawa beliau akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pemilikan hartanah asing... kerajaan buat u turn

Tak sampai 24 jam selepas Perdana Menteri mengatakan orang asing tidak akan dibenarkan membeli rumah di Malaysia, ada 'pusingan u' yang dibuat oleh pejabatnya sendiri.

Pejabat Perdana Menteri (PMO) dalam satu kenyataan berkata Malaysia mengenakan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Jenayah ekonomi di Malaysia meningkat

Jenayah ekonomi di Malaysia telah meningkat sejak dua tahun lalu, sejajar dengan trend global, menurut Kajian Jenayah Ekonomi dan Penipuan Global 2018 oleh PwC.

Sebanyak 41 peratus daripada responden telah mengalami jenayah seperti itu berbanding

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Pasir Salak bakal menyaksikan sekali lagi perhimpunan orang Melayu...

Pasir Salak bumi bersejarah yang menyaksikan awal kepada kebangkitan orang Melayu melawan British sebelum merdeka bakal menyaksikan perhimpunan besar-besaran orang Melayu pada Sabtu ini.

Perhimpunan besar-besaran orang Melayu itu akan diadakan di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 479  tetamu dalam talian