17November2018

12 angkat sumpah sebagai Senator

Pengerusi Tetap Kongres Nasional PKR Ismail Yusop antara 12 individu yang mengangkat sumpah sebagai Senator pada Isnin di hadapan Yang Dipertua Dewan Negara Tan Sri S. A. Vigneswaran.
 
Pelantikan Ismail dan tiga lagi iaitu Anggota Jawatankuasa (AJK) DAP Perak Nga Hock Cheh

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Pemilihan PKR: Orang kuat Azmin kecam serangan peribadi

Calon Naib Presiden PKR Amirudin Shari memberi amaran kepada pemimpin dan ahli PKR yang membuat serangan peribadi sepanjang kempen pemilihan parti itu akan dilaporkan kepada Lembaga Disiplin parti.

Orang kuat Datuk Seri Azmin Ali itu meminta semua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bekas exco Selangor calon PAS di Seri Setia

Dua hari sebelum penamaan calon PRK DUN Seri Setia di Selangor pada 18 Ogos ini, PAS menamakan Dr Halimah Ali sebagai calon mewakili parti itu dalam PRK yang akan diadakan 8 September ini.

Dr Halimah merupakan bekas anggota Exco kerajaan negeri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Najib cabar Guan Eng lapor polis kehilangan RM19 bilion

Apa macam... ada berani ke...?  Datuk Seri Najib Tun Razak mencabar Menteri Kewangan, Lim Guan Eng membuat laporan polis berhubung dakwaan RM19 bilion wang bayaran balik cukai barang dan perkhidmatan (GST) ‘dirompak’ Barisan Nasional

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tiada keperluan kembalikan kuasa Agong - PM

Kerajaan tidak akan meminda semula Perlembagaan Persekutuan bagi mengembalikan kuasa kepada Yang di-Pertuan Agong atau Raja untuk meneliti dan memperkenankan sesuatu rang undang-undang (RUU).

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata ini

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 929  tetamu dalam talian