28Mei2018

Pelabur keluar beramai-ramai dari Malaysia baru...

Seronok sangat menang sampai tak tahu mana keutamaan... sehingga Khamis, sudah 13 hari berturut-turut Bursa Malaysia jatuh.

Pelabur asing meninggalkan pasaran negara sehingga menyebabkan Bursa Malaysia terus menyusut akibat susulan tekanan jualan terhadap saham-saham wajaran tinggi.

Penanda aras

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

ECRL bukan pelaburan tapi pinjaman China, kata Jomo

Kerajaan Pakatan Harapan mengiktiraf kepentingan pelaburan langsung asing (FDI) dan pindahan teknologi dari luar negara, kata salah seorang ahli Majlis Penasihat Kerajaan Pakatan Harapan Prof Jomo Kwame Sundaram.

Beliau berkata Malaysia menghargai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Sultan Johor terima mengadap Anwar

Dua jam Datuk Seri Anwar Ibrahim dan anaknya Nurul Izzah mengadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar di Istana Pasir Pelangi malam tadi.

Berangkat sama, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Anwar tiba di istana pada 10.50

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja 'tempelek' Shukri

Raja-raja Melayu telah memberikan perhatian yang berat berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad.

Merujuk kepada kenyataan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

SPRM ambil tindakan jika Najib tidak hadir esok

Bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak boleh dikenakan tindakan di bawah Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009 sekiranya gagal hadir di ibu pejabat SPRM Putrajaya esok untuk membantu siasatan berhubung kes SRC

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 814  tetamu dalam talian