18Julai2018

Pencarian MH370 berakhir….

Syarikat penerokaan dasar laut dari Amerika Syarikat, Ocean Infinity pada Selasa mengesahkan  bahawa misi pencarian bangkai pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang telah berakhir.
 
Ocean Infinity dalam satu kenyataan berkata, syarikat itu telah menjalankan pencarian dan mengumpul

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Tunggu minggu depan pengumuman bentuk BR1M kerajaan Pakatan Harapan…

Apa agaknya nama baru yang hendak diberi oleh kerajaan Pakatan Rakyat pada Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M),program bantuan popular untuk rakyat berpendapatan rendah yang dilaksanakan oleh bekas kerajaan BN dulu.
 
Pakatan Rakyat yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Pecat Azlan Man serta merta - Shahidan

KEMASKINI Gawat... Pengerusi BN Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim pada Khamis mendesak BN Pusat memecat keahlian UMNO Timbalan Pengerusi BN Perlis Datuk Seri Azlan Man serta merta.

Ini kerana Azlan melanggar keputusan parti dengan mengangkat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Ismail Kassim kendurkan ketegangan dengan Istana Perlis...

Ada cahaya di hujung terowong... kini penyelesaian baru dikemukakan selepas calon Menteri Besar Perlis Datuk Ismail Kassim merafak sembah kepada Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail untuk melantik calon lain selain dirinya dan ADUN

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Barang kemas isteri Azeez Rahim pun kena rampas...

Makin hebat tekanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap pemimpin UMNO terutamanya yang dikaitkan dengan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Terbaru, rumah dan pejabat Ahli Parlimen Baling yang juga bekas Pengerusi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 352  tetamu dalam talian