17Januari2018

Isu FELDA: Apabila veteran PAS persetankan maruah orang Islam

Tersentak juga membaca tulisan veteran PAS, Subky Latif apabila beliau memuji orang kafir kerana peka maruah manakala orang Islam dituduhnya persetankan maruah.

Beliau memberi gambaran itu kerana kononnya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak didakwa bersikap enggan mengambil tanggungjawab

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ROSLAN BIAN

Tarif elektrik kekal hingga akhir 2020

Kerajaan bersetuju menge­kalkan kadar tarif elektrik pengguna di Semenanjung sebanyak 38.53 sen setiap kilowatt-sejam (kWj) bagi tempoh tiga tahun akan datang bermula 1 Januari 2018 sehingga 31 Disember 2020.

Bagi pengguna di Sabah dan Wilayah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Sikap gemar berlengah punca ramai pencarum KWSP tidak letak penama

Segelintir rakyat Malaysia gemar melengah-lengahkan pelbagai urusan dan sering memilih untuk menyelesaikan sesuatu perkara pada saat akhir.

Sikap berkenaan dapat dilihat saban tahun apabila tiba tarikh akhir untuk menghantar penyata cukai Lembaga

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Sasterawan Negara Shahnon Ahmad meninggal dunia

Datuk Shahnon Ahmad yang merupakan Sasterawan Negara dan pernah menjadi ahli Parlimen PAS di Sik Kedah selama sepenggal meninggal dunia di Hospital KPJ, Kajang kira-kira jam 8 pagi tadi.

Antara segelintir ahli akademik bergelar Profesor Emeritus

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tindakan Malaysiakini tidak siar artikel pro Israel dikecam

Di saat umat Islam seluruh dunia menyatakan kemarahan terhadap Amerika Syarikat ekoran Presidennya, Donald Trump mengiktiraf Baitulmaqdis sebagai ibu negara Israel, lain pula kisahnya dengan portal media lidah rasmi pembangkang, Malaysiakini.

Ahli

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh MAHIRAH ZAKARIA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 669  tetamu dalam talian