19November2017

Kita tak boleh pakai orang yang tidak ikut peraturan parti sendiri... - PM

Isu Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang ditegur oleh Jabatan Pendaftar Pertubuhan (ROS) kerana tidak patuh kepada perlembagaan pari sendiri turut mengundang reaksi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
 
Tanpa sebut nama parti atau nama pimpinannya beliau rakyat negara ini

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Rumput tidak selalu lebih hijau di padang lain - Salleh

 
Menyelar sikap sesetengah rakyat Malaysia yang sering merungut tentang negara mereka, Menteri Komunikasi dan Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak mengingatkan mereka bahawa ''rumput tidak selalu lebih hijau di padang lain''.
 
"Terdapat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Isu Rohingya: Perjuangan Malaysia mula membuahkan hasil - Najib

  
Myanmar telah menyatakan komitmen awal dan langkah yang sedang diambil oleh kerajaan tentera negara itu dalam menyelesaikan krisis Rohingya di wilayah Rakhine pada Sidang Kemuncak ASEAN ke-31 di Manila Isnin, kata Datuk Seri Najib Tun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Empat keluarga Ketua Pemuda MCA Tanjung maut dalam kebakaran

Ketua Pemuda MCA Bahagian Tanjung, Lim Swee Bok melalui tragedi yang menyayat hati.Empat anggota keluarganya terkorban dalam kebakaran di rumah mereka di Pengkalan Weld,Georgetown jam 6 pagi Rabu.
 
Mereka yang terkorban di dalam rumah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Agendadaily kongsi segmen The Star dalam pemasaran affinity

Firma kaji selidik Politweet menunjukkan @agendadaily menduduki tempat kelima dengan peratusan 73.91 sebagai organisasi yang mampu menjadi platform bagi menjual produk berkaitan berita di dalam kategori pemasaran affinity.

Hasil analisa tersebut

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 596  tetamu dalam talian