20Jun2018

Sebulan kerajaan PH perintah... KWSP rugi RM6.09 bilion

Pelaburan yang dilakukan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menerusi 10 syarikat tersenarai awam (PLC) mencatatkan kerugian sebanyak RM6.09 bilion setelah jatuh kepada 12 peratus dalam tempoh sebulan selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Menurut laporan The Edge, nilai pelaburan menurun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

RM1.21 bilion dana mengalir keluar dari Bursa Malaysia

Dana asing terus meninggalkan saham tempatan di Bursa Malaysia pada kadar yang lebih besar ming­gu lepas, menandakan penjualan asing untuk minggu ketujuh berturut-turut.

Menurut MIDF Research, data Bursa Malaysia tidak termasuk tawaran luar

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Masa depan BN kelihatan suram tetapi bukan pengakhir

Barisan Nasional (BN) menerima satu lagi tamparan hebat sejak pilihan raya umum pada 9 Mei apabila empat parti komponen dari Sarawak memutuskan untuk berpisah daripada gabungan itu setelah 45 tahun merasai pahit manis berkesatuan.

Dengan pemergian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Peneroka FELDA/FELCRA kena “game” dengan kerajaan baru

Bonus raya dibayar lewat hanya selepas didesak berkali-kali oleh pembangkang. Dan itupun, hanya RM400 iaitu kurang seratus berbanding dengan kerajaan dulu.

Negara China pengimpot kedua besar minyak kelapa sawit dan getah. Kerajaan baru asyik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LOKMAN ADAM

BN Sarawak keluar kerana tiada semangat berjuang

Akibat terlalu ‘dimanja’ dan ditatang bagaikan minyak penuh oleh UMNO selama ini, empat parti di Sarawak yang meninggalkan Barisan Nasional (BN) disebabkan hilang jiwa berjuang dan tiada semangat setiakawan.

Ketua Pemuda UMNO Wilayah Perseketuan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1378  tetamu dalam talian