25September2018

17 soalan untuk Menteri Kewangan...

Nampaknya, Menteri Kewangan Lim Guan Eng masih tak berpuas hati dengan jawapan-jawapan dan penelitian saya tentang hal-ehwal ekonomi negara.

Oleh itu, saya kemukakan 17 soalan untuk bantu beliau dan orang awam memahami fakta dan kebenaran mengapa beliau tiba-tiba mahu menuding jari kepada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Jadikah PAS, UMNO seperti Aus, Khazraj?

Dari tahun 1951 tarikh kelahiran PAS hngga pertengahan tahun 2018 ia berseteru politik dengan Umno sekalipun sama-sama saf solat Jumaat dan Idilfitri serta sekapal terbang naik haji.

Cakap Melayunya macam anjing dan kucing, cakap Islamnya macam Aus

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Subky Latif

Kemaafan luaskan penerimaan terhadap Islam - PAS

Bersabar dan memilih memaaf manusia demi menyelamatkan mereka dengan Islam lebih besar fadhilatnya daripada menghukum, demikian seru Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

Beliau memetik kisah pengisytiharan pengampunan beramai-ramai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

'Cash is King': Perbezaan pendapat hala tuju ekonomi

Frasa 'Cash is King' sebenarnya menggambarkan perbezaan pendapat bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dengan Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad mengenai hala tuju ekonomi negara.

Najib mempersoalkan ramai yang memberi komen tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

UMNO jauh lebih dominan, kuat dan berpengaruh dari Bersatu

UMNO masih parti terbesar di Parlimen dan mendapat kepercayaan sebahagian besar orang Melayu.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, UMNO jauh lebih dominan, kuat dan berpengaruh daripada Bersatu walaupun sokongan terhadapnya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 721  tetamu dalam talian