19Jun2018

Kutip derma bayar hutang negara... apa kata pakar ekonomi??

Ini kenyataan pakar ekonomi yang pernah berkhidmat sebagai Ketua Setiausaha Pembendaharaan di zaman Tun Mahathir Mohamad.

Tan Sri Ramon Navaratnam berkata tidak pernah ada mana-mana negara di dunia ini yang terpaksa menubuhkan satu tabung untuk membantu kerajaan membayar hutang.

Lantaran itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan PH dalam ketidak tentuan...

Rakyat Malaysia semakin bimbang dengan hasrat Kerajaan Pakatan Harapan yang semakin tidak ketentuan dalam membuat keputusan membabitkan ekonomi negara termasuk terperangkap dalam pelbagai cadangan pihak tertentu yang tiba-tiba timbul, termasuklah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Unit Komunikasi Strategik Ibu Pejabat UMNO

Undilah lagi ikut emosi, inilah padahnya...

Selepas dua minggu Malaysia ditadbir oleh kerajaan baru Pakatan Harapan (PH), tidak keterlaluan jika dikatakan bahawa masih tidak ada satu langkah yang dilaksanakan kerajaan terus dapat dirasai oleh rakyat.

Sepuluh janji utama yang akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AHMAD MOHAMAD

12 agensi Islam diurus JPM elok letak bawah Majlis Raja-Raja

Jika dulu ketika kerajaan BN memerintah, urusan agama Islam diletakkan di bawah Jabatan Perdana Menteri kerana menjadi tradisi UMNO untuk menjunjung tinggi hal ehwal agama.

Bagaimanapun, kata orang tua-tua, sekali iar bah, sekali pantai berubah..

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ahli UMNO perlu tolak budaya budaya politik ‘warlord’

Pilihanraya Umum ke-14 telah mencipta satu sejarah dan rakyat Malaysia sudah memberikan isyarat yang cukup jelas bahawa soal integriti, ketelusan dan tadbir urus yang baik adalah penting dalam memacu Malaysia mendepani cabaran dalam dan luar

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Mustapa Mohamed
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 846  tetamu dalam talian