18Jun2018

Pelantikan Tommy Thomas cetus kebimbangan orang Melayu

Keputusan DYMM Seri Paduka Baginda YDP Agong memperkenankan perlantikan Tommy Thomas amat membimbangkan orang Melayu dan umat Islam negara ini.

Lebih membimbangkan apabila perkenan ini diberi sebelum Majlis Raja-Raja sempat untuk bermesyuarat bagi membincangkan soal perlantikan Peguam Negara.

Ia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Tun Faisal Ismail Aziz

BN Tasek Gelugor nafi dua ADUN lompat parti...

Pimpinan UMNO Bahagian Tasek Gelugor menafikan kenyataan Pengerusi PPBM Pulau Pinang, Marzuki Yahya yang mendakwa dua ADUN BN menyertai parti Bunga Raya itu.
 
Penafian itu dibuat Ketua Bahagiannya yang juga Ahli Parlimen Tasek Gelugor

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NUR ASLINDA NASIR

UMNO Johor desak kerajaan negeri nyatakan pendirian berhubung isu Pulau Batu Putih

Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Johor, Datuk Seri Khalid Nordin menggesa kerajaan negeri Johor agar menyatakan pendiriannnya berhubung isu Pulau Batu Putih di mana kerajaan persekutuan telah mengumumkan tidak akan meneruskan usaha dan prosiding

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Media UMNO

MAPIM sokong YDP Agong tak setuju lantik Tommy Thomas Peguam negara

 
“Kami menyokong Yang di-Pertuan (YDP) Agong dan Raja-raja Melayu yang menolak cadangan perlantikan Tommy Thomas yang dikatakan seorang pakar undang-undang Perlembagaan sebagai Peguam Negara (AG).”
 
Presiden Majlis Perundingan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh KENYATAAN MAPIM

Kutip derma bayar hutang negara... apa kata pakar ekonomi??

Ini kenyataan pakar ekonomi yang pernah berkhidmat sebagai Ketua Setiausaha Pembendaharaan di zaman Tun Mahathir Mohamad.

Tan Sri Ramon Navaratnam berkata tidak pernah ada mana-mana negara di dunia ini yang terpaksa menubuhkan satu tabung untuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 782  tetamu dalam talian