26September2018

Kerajaan anggap hukuman rotan (syariah) sebagai 'barbaric'...

Datuk Seri Anwar Ibrahim  (DSAI) dipetik sebagai berkata beliau “a practising Muslim” tidak bersetuju dengan hukuman yang dijatuhkan oleh Mahkamah Syariah Terengganu terhadap kes lesbian, dan menurutnya “due process not being followed”.

2. Sebagai bakal Perdana Menteri (PM), kata-kata DSAI

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Tan Sri Annuar Musa

Hari Terkejut: Titik hitam sistem perundangan negara

Tindakan Peguam Negara memohon menarik balik kes Lim Guan Eng di mahkamah merupakan penghinaan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Jabatan Peguam Negara yang merupakan badan yang dihormati selama ini.

Tindakan ini merupakan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh DATUK SERI ISMAIL SABRI YAAKOB

Indah khabar dari rupa...

Pusat Konvensyen Ideal Shah Alam menjadi saksi kepada Manifesto Pakatan Harapan. Dalam manifesto tersebut, Pakatan Harapan telah menjanjikan untuk mengekalkan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) kepada golongan B40 sebagai manifesto Pakatan Harapan (PH)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Ryan AZ

Dua perkara pelik isu pembebasan Lim Guan Eng

Hakim Mahkamah Tinggi Pulau Pinang, Yang Ariff Hadhariah Syed Ismail telah membuat keputusan untuk melepaskan YB Menteri Kewangan Lim Guan Eng daripada tuduhan rasuah yang melibatkan pembelian banglonya.

Menurut hakim, pelepasan ini adalah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ISHAM JALIL

BRIM perlu dinilai secara adil dan objektif

Saya kesal dengan kenyataan Kerajaan berhubung niat membatalkan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M).

Yang lebih dikesalkan, alasan bahawa pemberian bantuan sedemikian akan menjadikan masyarakat kita manja dan terbiasa dengan bantuan.

Saya berpendapat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Datuk Mohamed Khaled Nordin
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 402  tetamu dalam talian