17Julai2018

‘Lembu punya susu, sapi dapat nama’

Kerajaan negeri Johor dinasihatkan lebih kreatif memikirkan nilai tambah baharu terhadap segala inisiatif yang dijalankan kerajaan Barisan Nasional (BN) sebelum ini di negeri itu dan bukan diteruskan secara bulat-bulat.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

UMNO bimbang soal ekonomi... rizab negara susut RM22.2 bilion

Sejak Pakatan Harapan membentuk kerajaan yang baharu dua bulan lalu, rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia (BNM) menjunam daripada AS$110 bilion pada April kepada AS$104.7 bilion setakat 29 Jun 2018.

Penyusutan sebanyak US$5.3 billion atau RM22.2

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Unit Komunikasi Strategik Umno

PAS bantah pengiktirafan UEC...

PAS membantah pengiktirafan Sijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) yang dikeluarkan oleh Malaysian Independent Chinese Secondary School (MICSS) kerana ia telah mensabotaj strategi pelaksanaan Dasar Pendidikan Kebangsaan dan Akta Pendidikan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Nasrudin Hassan

Pasca PRU14: 47 NGO bergabung tubuh Sekretariat Pembela Islam

Pasca pilihan raya ke-14 menyaksikan perdebatan hangat tentang masa depan Islam dan umat Islam khususnya orang Melayu. Keresahan di kalangan umat Islam semakin dirasakan apabila muncul kalangan yang semakin bebas menyuarakan desakan dan tuntutan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

RM menyusut, rizab mengucup... menteri sibuk dedah skandal

Ramai gelang kepala tengok gelagat menteri-menteri kerajaan PH yang macam tikus membaiki labu... ekonomi Malaysia yang sebelum ini elok saja, kini melingkup terus.

Pasaran saham jatuh, mata wang menyusut, rizab bank negara mengucup, tapi yang pak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 451  tetamu dalam talian