23April2018

Khabar palsu…konon yuran universiti awam naik sehingga 200 peratus mulai September

Ini semua tidak lain tidak bukan jalan pintas untuk bikin orang marah pada kerajaan tak tentu pasal.

Apa lagi ia melibatkan puluhan ribu pelajar di universiti awam di seluruh negara.

Khabar yang cuba disebar menang tidak lojik.Namun masalahnya ada yang pendek akal mudah cepat percaya tanpa usul periksa.

Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) terpaksa menafikan laporan di sebuah blog yang bikin cerita kononnya kadar yuran universiti awam naik sehingga 200 peratus mulai sesi kemasukan September ini.

Dalam kenyataan ringkas Jumaat, KPT menyatakan berita yang tular di media sosial itu adalah tidak benar.

Blog berkenaan mendakwa kenaikan itu terpaksa dilakukan bagi menampung sumber kewangan universiti awam berikutan pengurangan pemberian peruntukan kewangan oleh kerajaan.

Jadi titik…ini khabar palsu.- 12/5/2017

PERINGATAN: AgendaDaily tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 1302  tetamu dalam talian